Wendi Dragonfire sensei (9e dan Shuri Ryu en 2e dan Modern Arnis , is de sensei en oprichter van Shuri Ryu Nederland. Zij is in 1971 begonnen met trainen onder Grootmeester Robert A. Trias en heeft in 1975 bij hem haar zwarte band behaald. Zowel in 1973 als in 1977 is ze wereldkampioen karate geworden en heeft vele andere toernooien op haar naam geschreven. Op aanraden van Trais heeft ze op diverse plaatsen in de VS scholen geopend en geleid, met veel nadruk op het lesgeven aan vrouwen.Ze is een van de initiatiefnemers geweest van een nieuwe stijl van zelfverdediging, voor en door vrouwen.  In 1978 was ze de eerste persoon die de titel Assistant Chief Instructor kreeg. Samen met 6 Chief Instuctors en 4 andere Assistant Chief Instructors is ze aangesteld om de stijl in ere te houden, te standaardiseren en open te houden voor invloeden van andere stijlen en vechtkunsten. In 1984 kwam ze naar Nederland om les te geven op een vrouwenvechtkunstzomerkamp, en in 1985 is ze in Nederland komen wonen.

Workshops

Sensei Wendi Dragonfire organiseert met regelmaat workshops in Nijmegen. Er zijn workshops over specifieke zelfverdediging of karate, maar er zijn ook workshops voor alle stijlen en niveaus.
Weerbaarheids docenten kunnen hun kennis verbreden en verdiepen, maar door de manier waarop de training wordt gegeven is het ook voor beginners interessant!

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt, als je maar belangstelling hebt om jezelf op allerlei manieren te leren verdedigen.
De workshops zijn open voor iedereen. De zaal is rolstoeltoegankelijk en mensen met een fysieke beperking kunnen meedoen.

  • Plaats: gymzaal Zwanenveld 21-42, Nijmegen
  • Tijd:  14.30. – 17.00
  • Kosten: 45 euro.

Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Wendi Dragonfire

Tel: 024-344 43 49

Email: wdshuri@chello.nl

Voor elke workshop is er een gratis Shuri les van 13.00-14.15.  Alle shuri’s zijn welkom. Maakt niet uit waar en met wie je traint.

Agenda workshops en weekends

Voor de agenda en meer informatie zie de website van Wendi Dragonfire

Routebeschrijving naar gymzaal Zwanenveld

Grotere kaart weergeven

Zwanenveld 21-42

6538 PK  Nijmegen

(NB: de straten heten allemaal Zwanenveld + nummer, dus de straatnaam is ‘Zwanenveld 21’. Zie ook het kaartje)

Met de trein: uitstappen op station Nijmegen-Dukenburg.

Loop perron 1 af, trap af, linksaf onder viaduct door en dan in die richting verder: langs kiosk, door winkelcentrum heen, oversteken, langs fietspad rechtdoor tot je links een parkje ziet (op de kaart ligt dit rechts van de Van Schuylenburgweg). Daar ga je het tweede wandelpad links in: een schelpenpad tussen de bomen met rechts een watertje.

Aan het eind steek je over en slaat linksaf, over de stoep ongeveer 40 meter, dan rechtsaf Zwanenveld 20 in. Voorbij parkeerterrein links aanhouden, de vrijstaande gymzaal is aan het eind van het parkeerterrein.

 

Bus: lijn 6 vanaf Brabantse Poort (het busstation bij Nijmegen Dukenburg), de eerste halte is Zwanenveld 10, verder zie het kaartje.

Met de auto:

Vanaf Utrecht:

A2 naar ’s Hertogenbosch/Nijmegen

Bij Deil A15 (E31) naar Geldermalsen / Nijmegen

Bij Nijmegen (Valburg): A50 (E31)

Bij Nijmegen (Ewijk): A73

–       bij Neerbosch A73 volgen

Bij Nijmegen (Lindenholt) afslag N326 nemen.

* Bij de rotonde (Takenhofplein) rechtsaf slaan (na het Bovemij-gebouw). Onder het viaduct door en voorbij het politiebureau. Linksaf slaan (Zwanenveld 10). Dan rechtsaf  (Zwanenveld 20) en naar het parkeerterrein aan het einde rijden. Links voor je is de gymzaal.

 

Vanaf ’s Hertogenbosch:

A50 naar Nijmegen, bij Nijmegen afslag N326 nemen. Zie verder hierboven vanaf de *.

 

Vanaf Arnhem / Waalbrug (N326):

Vanaf de Waalbrug rechtdoor naar de rotonde Keizer Karelplein (+/- 1200 meter).

Neem de 4e afslag richting Grave / Venlo (na het VGZ-gebouw).

Rechtdoor rijden, ongeveer  3 km, totdat aan rotonde Takenhofplein. Zie boven vanaf de *.