Karate

Vechtkunst en vechtsportCustom-header

De karatetraining bestaat in grote lijnen uit het oefenen van basistechnieken en combinaties, vaste en vrije partneroefeningen, sparren (het sportieve tweegevecht) en kata (vaststaande, vaak eeuwenoude reeksen technieken tegen een aantal denkbeeldige tegenstanders). Soms leef je je lekker uit op een stootkussen, soms slijp je geconcentreerd aan je technieken.

Sommige vrouwen komen gewoon lekker sporten bij een gezellige vereniging, anderen vallen voor de rijke Oosterse tradities of vinden een weg van persoonlijke groei. Door het beoefenen van karate ontwikkel je jezelf lichamelijk en geestelijk. Je krijgt een betere coördinatie en conditie en meer lenigheid, snelheid en kracht. Maar je ontwikkelt ook je concentratievermogen, zelfvertrouwen, opmerkzaamheid, zelfkennis en zelfbeheersing.

Workshops en weekends karate

Wendi Dragonfire hanshi organiseert geregeld workshops en andere trainingen waarin je je kennis van karate en zelfverdediging kunt verdiepen. Kijk in de agenda voor de data van dit seizoen, er komt tzt meer informatie op deze pagina.