Naast Shuri Ryu karate besteden we binnen onze trainingen aandacht aan praktische zelfverdediging en de Filipijnse stokvechtkunst Modern Arnis.

De trainingen

Wij trainen met licht contact, met aandacht voor blessurepreventie en het aangeven van je eigen grenzen. Alle lessen beginnen met een kring en een korte meditatie, gevolgd door een warming up.

Basistechnieken, partneroefeningen, sparren en kata

Hoewel karate een individuele sport is, train je veel met anderen. Dit gaat altijd in je eigen tempo. Onze karatetraining bestaat in grote lijnen uit het oefenen van basistechnieken en combinaties, vaste en vrije partneroefeningen, sparren (het sportieve tweegevecht) en kata (vaststaande reeksen technieken tegen denkbeeldige tegenstanders). Soms leef je je uit op een stootkussen, soms slijp je geconcentreerd aan je technieken.

Rijke traditie en persoonlijke groei

Of je nu komt om lekker te sporten of om je te verdiepen in de rijke Oosterse tradities of persoonlijke groei, de trainingen bieden beide. Door het beoefenen van karate ontwikkel je jezelf lichamelijk en geestelijk. Je krijgt een betere coördinatie en conditie en meer lenigheid, snelheid en kracht. Daarnaast ontwikkel je ook je concentratievermogen, zelfvertrouwen, opmerkzaamheid, zelfkennis en zelfbeheersing.